PRAKTISK INFO

Her har vi prøvd å gi svar på spørsmål du sikkert har i forbindelse med opphold og påmelding. Skulle du føle at dine spørsmål ikke har blitt tilstrekkelig besvart, kan du gjerne sende en mail til erikb@barnasoy.no eller ta en telefon til Erik: 930 84 020.

DETTE VIL BARN OG UNGE OPPLEVE PÅ BARNAS ØY:

KJØRE BÅT: Hos oss på Barnas Øy lærer du å kjøre en sabla fin og rask gummibåt med en sekshesters utenbordsmotor. Du blir kjent med å legge til, manøvrere, vær og sjø og hva du trenger for å kunne ferdes sikkert i skjærgården.

SEILBRETT: Også har vi seilbrett, så du kan bli venn med vinden og vite åssen den kan hjelpe deg til å seile rundt blant måker og skjær i sommer.

SEILING: I år tilbyr vi innføring i seiling med OPTIMIST-joller.

ROSJEKTER: På øya vår skal vi vise deg noen skikkelig gamle fine rosjekter, som folk langs kysten brukte til å dra på handletur med til neste havn, eller så dro de sikkert på fisketur for å fange noe å ha på tallerkenen hjemme på kjøkkenet. I hvert fall skal du få oppleve åssen det er å ro sammen med andre mellom holmer og skjær.

SUP: Har du lyst til å gå på vannet? Kanskje du har sett noen padle på et slags surfebrett der ute på havet? Da ser det ut som om de går på vannet. Det heter SUP, og vi har brett, som du kan padle rundt på, mens du kikker etter krabber, flyndrer og ulker på grunna under deg.

RING: Muligens har mamma eller pappa kjørt og du har blitt dratt etter båten i en ring? Det er kjempegøy, og det kan du gjøre hos oss!

WAKEBOARD: Hvis du synes det er gøy med ring, fart og spenning, så er du kanskje klar for opplæring i å stå på wakeboard!?

DYKKING: Du kan også få på deg ei skikkelig, varm drakt, maske, snorkel og svømmeføtter, så er du klar for å bli fridykker i tareskogen og oppleve verden under vann. Og der er det masse å oppleve!

FISKE & FANGST: På Barnas Øy kan du fiske så mye du vil, du kan fange krabber, sanke skjell, finne urter og bær og bli kjent med naturen til vanns og til lands. Og det som er spiselig og sabla godt, det havner på bordet til lunsj – og det er du som sjøl er kokken! Så når du kommer hjem kan du diske opp med egne retter fra Barnas Øy og invitere til bords i hele sommer.

NÅR ER BARNAS ØY 5 DAGERS OPPLEGG SOMMEREN 2019:
uke 26 – mandag 24. juni – fredag 28. juni
uke 27 – mandag 1. juli – fredag 5. juli
uke 28 – mandag 8. juli – fredag 12. juli
uke 32 – mandag 5. august – fredag 9. august
uke 33 – mandag 12. august – fredag 16. august

PÅMELDING OG PRIS: Du kan melde ditt barn på HER eller ved å sende en mail til booking@barnasoy.no. 5 dager på Barnas Øy koster 2.750 kr, inkludert transport, alle aktiviteter, sunne måltider og drikke hver dag.

FREMMØTE: mandag morgen/oppstartsdager kl. 08.15 Lumber. Kjør ut mot vågsbygd, til venstre i rundkjøring, og du finner oss nede på brygga etter ca. 200 m. Nå det er tid for registrering med navn og gruppe.

ALDER: Vi tilbyr sommerens beste opplevelser på for barn mellom 6 år og 13 år – tilpasset de forskjellige aldersnivåer. 

TRANSPORT TIL BRAGDØYA: For å komme ut til Barnas Øy og Bragdøya tar vi ei lita ferja, som Bragdøya Kystlag er ansvarlig for. Turen over til Bragdøya tar ca 10 minutter.

GRUPPEINNDELING: Vi deler inn i grupper når vi ankommer Bragdøya. Alle gruppene får gruppeledere. Gruppene bytter i løpet av tida på øya på å være med på de forskjellige aktivitene pluss landbaserte tilbud som hinderløype, line o.l.

MAT & DRIKKE: Som foreldre trenger dere ikke å forberede matpakke eller drikke for oppholdet på Barnas Øy. Vi legger vekt på sunt og økologisk kosthold, og alle våre deltakere får frukt til mellommåltider og en sunn, fersk og lokal lunsj, som muligens også inkluderer dagens eller gårsdagens fangst. Barna er også delaktige i å tilberede lunsj. Felles lunsj hver dag kl. 11.30.   Ta gjerne med drikkeflaske og tallerken/kopp og bestikk som lar seg vaske og brukes flere ganger.

ALLERGIER OG SPESIELLE HENSYN: Veldig fint dersom du gir beskjed om dette ved påmelding, senest ved fremmøte, første dag, slik at vi kan legge til rette og ta hensyn til ditt barns behov.

HENTING: Aktivitetene avsluttes kl. 15, ferja går 15.10 og ankommer Lumber fra  kl. 15.20. Tidsplanen er lik for alle dager fra mandag til torsdag, bortsett fra fredag: da avslutter vi en time tidligere, og det er ankomst på Lumber kl. 14.30.

HVA SKAL JEG PAKKE OG HVA SKAL BARNET HA MED? Badetøy, solbriller, håndkle og egen redningsvest (og ei drakt, dersom dere har. Vi har nok av drakter, men noen liker jo å sin egen). Ta været i betraktning når du pakker. Det kan være lurt å ta med ei vindjakke, ei joggebukse og litt solkrem. Penger, telefon eller kort behøves ikke.   VI ber om at dere lar barn/unge pakke sin egen sekk og at de SELV tar ansvar for at de har med alt de skal.

KAN JEG/VI SOM FORESATT(E) BLI MED UT TIL BRAGDØYA? Ja, det er du/dere hjertelig velkommen til å gjøre. Bragdøya er en fantastisk plass for gode sommerdager. Det er daglig flere avganger til og fra Bragdøya, og prisen er kr. 50 for voksne t/r.

VÅRE SESONGLEDERE: har gyldig politiattest og har gjennomgått følgende opplæring og innehar minimum respektive bevis og sertifikater; førstehjelpskurs, redningskurs og båtførerprøven. Alle har gjennomført internt opplæringskurs og er kjent med alle gjeldende rutiner. Se ellers TEAM for bilder og info.

HVOR MANGE VOKSNE LEDERE?  Vår nøkkel er 1 kyndig voksen pr 10 barn  I enkelte grupper har vi også med ekstra assistenter.

SIKKERHET OG RUTINER: Her er rutinene som gjelder på Barnas Øy og for våre unge gjester! Disse er basert på Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler m.v. Virksomheten skal planlegges og drives slik at skader og ulykker forebygges. Virksomheten skal ha rutiner og utstyr for håndtering av ulykkes- og faresituasjoner. Rutinene og sikkerhetsutstyret skal være kjent for alle. Virksomheten skal ha førstehjelpsutstyr i tilstrekkelig mengde og av tilfredsstillende standard. Utstyret skal være forsvarlig plassert. Virksomhetens eier skal sørge for at alle ansatte er kjent med hvor utstyret oppbevares og hvordan førstehjelp ytes. Det skal foretas kontroll av sikkerheten på lekeområder. Grenser for lekearealer avtales med barna. Det skal alltid være ledere til stede, som til enhver tid har oppsyn med barna, og som vurderer og tar hensyn til aktiviteter og utførelse i henhold til barnets alder og dyktighet.

UTSTYR VED SKADER OG UHELL: førstehjelpsutstyr, eget VHF-utstyr, mobiltelefon med telefonliste over foreldre/foresatte, akuttnummer, signalfløyte, brannteppe, tøyskift og ekstra klær. Det er mobildekning på Bragdøya og våre områder er stedfestet med GPS.

HYGIENE: De vanligste årsakene til matforgiftning er utilstrekkelig oppvarming, sen nedkjøling, lagring i for høy temperatur og slurv med renhold. Kniver og skjærefjøler for rått kjøtt skal ikke brukes til oppdeling av andre matvarer som ikke skal kokes/stekes. Håndhygiene er svært viktig, og før tilberedning av mat ute må man vaske hendene godt og/eller bruke hånddesinfeksjon. Alle skal vaske hendene før de spiser.

PÅMELDING: Du kan melde ditt barn på HER eller ved å sende en mail til booking@barnasoy.no.