PRAKTISK INFO

DETTE VIL BARN OG UNGE OPPLEVE PÅ BARNAS ØY:

BARNAS ØY er for barn i alderen 5 – 12  og unge fra 12 – 17 år     påmelding på ulike kurs og uker kommer i løpet av januar

KJØRE BÅT: Hos oss på Barnas Øy lærer du å kjøre en sabla fin og rask gummibåt med en sekshesters utenbordsmotor. Du blir kjent med å legge til, manøvrere,  får kunnskap om vær og sjø og ellers hva du trenger for å kunne ferdes sikkert i skjærgården. Det er en forutsetning ar du da kan fortøye med de rette knutene, starte og bruke motoren, bruke dregg og manøvrere godt.

SEILING: I år tilbyr vi innføring i seiling med store skøyter

ROSJEKTER: På øya vår skal vi vise deg noen skikkelig gamle fine rosjekter, som folk langs kysten brukte til å dra på handletur med til neste havn, eller så dro de sikkert på fisketur for å fange noe å ha på tallerkenen hjemme på kjøkkenet. I hvert fall skal du få oppleve åssen det er å ro sammen med andre mellom holmer og skjær.  Vi har også Sørlandets lengste og største robåt. Her drar vi  13 personer på tur.

SUP: Har du lyst til å gå på vannet? Kanskje du har sett noen padle på et slags surfebrett der ute på havet? Det heter SUP, og vi har brett, som du kan padle rundt på, mens du kikker etter krabber, flyndrer og ulker på grunna under deg.

SNORKLING: Du kan også få på deg ei  varm drakt, maske, snorkel og svømmeføtter, så er du klar for å prøve å dykke ned i tareskogen og oppleve verden under vann. Og der er det masse å oppleve!

FISKE & FANGST: På Barnas Øy kan du fiske så mye du vil, du kan fange krabber, sanke skjell, finne urter og bær og bli kjent med naturen til vanns og til lands. Og det som er spiselig og sabla godt, det havner på bordet til lunsj – og det er du som sjøl er kokken! Så når du kommer hjem kan du diske opp med egne retter fra Barnas Øy og invitere familien din til bords i hele sommer.

MATLAGING I DET FRI: Hver dag lager barna varm lunsj selv. De jobber i grupper, får forslag til meny, velger sine råvarer (som hos Masterchef) lager og spiser.  Vi har fokus på kortreist, sunn, økologisk og fritt for gluten, melk, sukker og andre tilsetningsstoffer.  Be barna om å pakke sekken selv, ta med kopp, tallerken, kniv, skje og gaffel som lar seg bruke mange ganger.  Som mellom måltid/litt ekstra før de drar hjem, lager vi verdens beste Smoothie.

KADETTSKOLEN:  Dette er våre kurs for ungdom (12-17 år) De som vil lære mer om hva som trengs for å ta båtfører prøven. De vil seile stor båter, lære å manøvrere, navigere, kart, kompass, redning, vind og vær. Førstehjelp og redning  De vil også ha en noe mer læringsorientert uke.  Erfarent personell som har seilt rundt i verden, jobbet i marinen etc vil følge dem hele uken.

PÅMELDING OG PRIS: Du kan melde ditt barn via en link som kommer her snart Alternativet er å å sende en mail til booking@barnasoy.no.  Hos oss er alle kostnader inkludert. transport, alle aktiviteter, alle sunne måltider og drikke hver dag.

FREMMØTE: mandag morgen/oppstartsdager kl. 0745 på  Lumber. Andre dager kl 0800 Kjør ut mot Vågsbygd, til venstre i rundkjøring til Lumber. Kjør ned til område nær Leos lekeland/Skyland. Du finner oss nede på brygga etter ca. 400 m.  Når du kommer vil vi ha en rask registrering av deltakere. Vi går deretter rett i båtene kl 08 .  Ute på øya deles deltakerene inn i grupper.

ALDER: Vi tilbyr opplevelsesrike sommer opplevelser på for barn mellom 5 år og 16 + år – tilpasset de forskjellige alders nivåer. En uke med mestring, ny lærdom og nye venner.

KADETTSKOLEN er tilpasset ungdom fra 12 – 17 år. . Egen plan og eget opplegg som fører til dyktige båtførere.

TRANSPORT TIL BRAGDØYA: For å komme ut til Barnas Øy og Bragdøya kjører våre ledere ut i større livbåter.  Vi kjører 2 til 3 turer hver vei. Turen over til Bragdøya tar ca 10 minutter.

GRUPPEINNDELING: Vi deler inn i grupper før vi drar ut til Bragdøya. Alle gruppene får gruppeledere. Gruppene bytter i løpet av tida på øya på å være med på de forskjellige aktivitene,  og de  landbaserte tilbudene som hinderløype, oppdagelses turer o.l.

MAT & DRIKKE: Som foreldre trenger dere ikke å forberede matpakke eller drikke for oppholdet på Barnas Øy. Vi legger vekt på sunt og økologisk kosthold, og alle våre deltakere får frukt/smmothie til mellommåltider og en sunn, fersk og lokal lunsj, som muligens også inkluderer dagens eller gårsdagens fangst. Barna er også svært delaktige i å tilberede lunsj. Felles lunsj hver dag kl. 11.00.   Ta  med drikkeflaske og tallerken/kopp og bestikk som lar seg vaske og brukes flere ganger. Vi har tilgang på vann på campen.

ALLERGIER OG SPESIELLE HENSYN: Veldig fint dersom du gir beskjed om dette ved påmelding, senest uken før, slik at vi kan legge til rette og ta hensyn til ditt barns behov.

HENTING: Aktivitetene avsluttes kl. 15, båten går 15.00 og utover fra Bragdøya og siste deltaker ankommer Lumber ca.  kl. 15.25. Tidsplanen er lik for  dagene mandag til torsdag. På fredag avslutter vi en time tidligere, og det er ankomst på Lumber kl. 14.30.  Vi venter til alle barn er hentet.  Blir du forsinket og stående i kø, Ring oss : 93084020

HVA SKAL JEG PAKKE OG HVA SKAL BARNET HA MED? Badetøy, solbriller, håndkle og egen redningsvest (og ei drakt, dersom dere har. Vi har nok av drakter, men noen liker jo å sin egen). Ta været i betraktning når du pakker. Det kan være lurt å ta med ei vindjakke, ei joggebukse og litt solkrem. Penger, telefon eller kort behøves ikke.   VI ber om at dere lar barn/unge pakke sin egen sekk og at de SELV tar ansvar for at de har med alt de skal.

KAN JEG/VI SOM FORESATT(E) BLI MED UT TIL BRAGDØYA? Ja, det er du/dere velkommen til å gjøre i noen timer på oppstarts dagen.

Da kan du ta rutebåten til Bragdøya, som går kl 0845.  Øya er ellers en fantastisk plass for gode sommerdager. Det er daglig flere avganger til og fra Bragdøya, og prisen er kr. 50 for voksne t/r.

VÅRE SESONGLEDERE: har gyldig politiattest og har gjennomgått  opplæring. De har førstehjelpskurs, reddningskurs og båtførerprøven. Alle har gjennomført internt opplæringskurs og er kjent med  gjeldende rutiner. Se ellers TEAM for bilder og info.

HVOR MANGE VOKSNE LEDERE?  Vår nøkkel er 1 kyndig voksen og 1 assister  pr 10 barn. I enkelte grupper har vi også med ekstra assistenter.

SIKKERHET OG RUTINER: Våre rutiner er basert på Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler m.v. Barnas øy er  planlagt og drives slik at skader og ulykker forebygges best mulig. Vi har rutiner og utstyr for håndtering av ulykkes- og faresituasjoner. Rutinene og sikkerhetsutstyret er kjent for alle. Barnas øy  har førstehjelpsutstyr i tilstrekkelig mengde og av tilfredsstillende standard. Utstyret er forsvarlig plassert og alle ansatt har en ekstra pakke med førstehjelpsutstyr med seg til enhver tid, likeledes whf for kommunikasjon. Alle ansatte er kjent med hvor utstyret oppbevares og hvordan førstehjelp ytes. Vi foretar kontroll av sikkerheten på ulike lekeområder. Samtidig er det verd å merke seg at vi er ute i skog, skjærgård og på hav. Vi har i mindre grad tilgang til hjelm og EU sand.  Grenser for lekearealer blir avtalt med barna. Det er alltid  ledere til stede, som til enhver tid har oppsyn med barna, og som vurderer og tar hensyn til aktiviteter og utførelse i henhold til barnets alder og dyktighet.

UTSTYR VED SKADER OG UHELL: førstehjelpsutstyr, eget VHF-utstyr, mobiltelefon med telefonliste over foreldre/foresatte, akuttnummer, signalfløyte, brannteppe, tøyskift og ekstra klær. Det er mobildekning på Bragdøya og våre områder er stedfestet med GPS.

HYGIENE: De vanligste årsakene til matforgiftning er utilstrekkelig oppvarming, sen nedkjøling, lagring i for høy temperatur og slurv med renhold. Kniver og skjærefjøler for rått kjøtt  brukes ikke til oppdeling av andre matvarer som ikke skal kokes/stekes. Håndhygiene er  hos oss svært viktig, og før tilberedning av mat ute må alle barna vaske hendene godt og/eller bruke hånddesinfeksjon. Alle skal vaske hendene før de spiser.

PÅMELDING: Du kan melde ditt barn på via link (som kommer)

AVBESTILLING: Vi har  en bindende påmelding. Avbestilling må skje skriftlig på mail, minimum innen 60 dager før oppstart av bestilt uke.  Avbestilling innen 60 dager før gir refusjon på 100%.    Avbestilling innen 30 dager før gir 50% refusjon.  Etter dette gies ingen refusjon.